Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Подія 2 липня

Суд відклав розгляд справи щодо побиття оператора каналу “Д1”

Вже минуло майже півроку з моменту кричущої події. Коли другого липня співробітники КП “Муніципальна варта”, яке підконтрольне міському голові Борису Філатову, напали на знімальні групи телеканалів “ОТВ” та “Д1”. 

Наш телеканал вже побував на двох судових засіданнях. Суд постановив повернути прокурору Центральної окружної прокуратури м. Дніпра обвинувальний акт щодо “муніципалів” у зв`язку з його невідповідністю вимогам ст. 291 КПК України, для усунення зазначених в ухвалі недоліків протягом розумного строку. І тепер ми чекаємо апеляції, яка відбудеться у січні наступного року.

14 грудня повинен був розпочатися судовий процес у справі постраждалого оператора телеканалу “Д1”. Але засідання не отримало логічного продовження. Його перенесли. 

Нагадаємо, обидва телеканали висвітлювали демонтаж рекламних засобів. “муніципали” побили представників ЗМІ та знищили професійну техніку. 

Наступне засідання з приводу телеканалу “Д1” відбудеться 21 січня 2022 року. А розгляд апеляційної скарги прокуратури на рішення Кіровського суду відносно телеканалу “ОТВ” – 12 січня. Ми інформуватимемо вас про хід подій. 

Поширити:
14 Грудня, 2021