Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Нові послуги

Розширення медичних гарантій: що зміниться?

38 пакетів медичних послуг додали до Програми медичних гарантій на 2022 рік. Це хірургічні операції та пакет послуг щодо готовності реагування на надзвичайні ситуації. Зокрема, інфекційного характеру. 

Голова НСЗУ Наталія Гусак зазначила, цього пакету не було торік. І оскільки ми все-таки не вийшли із карантинних обмежень, то вже цього року готові контрактувати заклади і платити їм за готовність реагувати на інфекційні захворювання. Цей новий пакет дозволить забезпечити стабільність роботи інфекційних відділень і закладів.

Також вона розповіла, що департаменти охорони здоров’я обласних адміністрацій мали можливість розробити ефективну мережу інфекційних медзакладів, розраховуючи один заклад на 200 тисяч населення. Власники та керівники такого закладу, який отримуватиме більше мільйона гривень фінансування щомісяця, повинні розуміти, що він використовуватиметься в тому числі й для надання стаціонарної допомоги пацієнтам у разі виникнення інфекційної небезпеки.

Зазначимо, цьогоріч бюджет Програми медичних гарантій збільшено на майже 34 мільярди гривень.  Ста п’ятдесяти семи цілих трьох десятих мільярда гривень достатньо для того, щоб надавати якісні медичні послуги. 

Поширити:
19 Січня, 2022