Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Мити руки та носити маску

Як вберегтися від вірусних інфекцій

Наразі, кількість недужих  на коронавірус збільшується. Часто симптоми схожі з ГРВІ. На ці дві хвороби захворіли більше 413 тисяч людей. Такі дані наводить Центр громадського здоров’я. З них 40% – це діти віком до 17 років. Через що, в Україні триває дуже високий рівень інтенсивності епідпроцесу. 

Щоб уникнути захворювання на вірусні інфекції, потрібно дотримуватися усіх протиепідемічних правил, адже ризик існує і залишається високим.  Для захисту від будь-яких вірусних інфекцій варто регулярно мити руки, правильно використовувати захисну маску. Уникати відвідування великих скупчень людей. Крім того, дотримуватися фізичної дистанції. Та важливо пройти курс щеплення від ковід-19. Базовий курс вакцинації від COVID-19 та бустерна доза захищає від ризиків хвороби.

Захворювання може вражати легені та стати причиною пневмонії, дихальної недостатності та мати тривалі наслідки для здоров’я. У разі виявлення перших ознАк вірусної інфекції, необхідно звернутися до сімейного лікаря, а не займатися самолікуванням. 

Поширити:
10 Лютого, 2022