Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

«Аспекти реформування вищої освіти в області 2020»

24 грудня у прес-центрі “Громадська платформа” відбулася пресконференція на тему:

«Аспекти реформування вищої освіти в області 2020»

Спікери:

  • Микола Кравченко – заступник начальника управління науки, вищої та професійно-технічної освіти, начальник відділу науки, вищої освіти та атестаційної експертизи департаменту освіти і науки облдержадміністрації;  
  • Тетяна Величко – завідувач сектору фахової перед вищої освіти управління науки, вищої та професійно-технічної освіти департаменту освіти і науки облдержадміністрації

Важливі нюанси, які потрібно знати кожному абітурієнтові. Якщо мова йде про найчисленнішу категорію вступників, хлопців та дівчат з повною загальною середньою освітою, то для них діють скорочені терміни прийому документів. Вони мають вкластися в строк з 13 по 22 липня. Подача заяв відбувається в електронній формі. З цього року таким чином мають робити і представники пільгових категорій. 27 липня з’являться рейтингові списки.

“Шановні вступники, готуйтеся, будь-ласка, до зовнішнього незалежного оцінювання. Саме воно дає 99% вашого успіху. Шанс вступити до бажаного закладу освіти, на бажану спеціальність”, – прокоментував Сергій Кобернюк, відповідальний секретар приймальної комісії, доцент кафедри маркетингу ДДАЕУ.

У стосунку вступників з рівнем “молодший спеціаліст”, абсолютно всі з  них цього року матимуть скласти ЗНО з української мови та літератури. 

Кожному з перерахованих абітурієнтів треба знати: у разі наявності результатів випробування за 17, 18, 19 рік – вони є актуальними. Сертифікати з іноземної мови допускаються з 2018 року. 

Спеціалісти закликають: під час вступної кампанії не потрібно дивуватися різниці прохідних балів. Наприклад тому, що на більшість спеціальностей показник 125, а на “Право” – 140, на “Стоматологію” – 150.

Це означає, що медику, правовику, потрібно здобути не менше, мати не менше конкурсний бал від 140 чи 150, в залежності від галузі знань. Для того, щоб просто потрапити не тільки на бюджет, а просто потрапити до конкурсу навіть на контрактну форму”, – додав Сергій Кобернюк. За словами наших спікерів, у разі того, якщо абітурієнт є прихильником заочної форми навчання, то йому слід цікавитися про строки прийому у бажаному закладі. Адже кожен з них визначає терміни та особливості вступу окремо.

Ще одне важливе правило для запам’ятовування – подача не більше 5 заяв для бажаючих на бюджетне навчання.

До речі, за словами представників ДніпроОДА, в регіоні активно залучають діючих студентів до популяризації науки та освіти в регіоні. За здобутки хлопців та дівчат захочують у напрямках “кращий молодий вчений”, “краща рада”. Нагороджують у конкурсі “Студент року”, проводять тематичні бали.

“Наша Дніпропетровська область є флагманом, на мою думку, освіти та науки. І є прикладом в Україні”, – резюмував Микола Кравченко,  заступник начальника управління науки, вищої та професійно-технічної освіти, начальник відділу науки, вищої освіти та атестаційної експертизи департаменту освіти і науки облдержадміністрації. 

Зазначимо, у Дніпропетровській області мережа закладів вищої освіти представлена 83 осередками. 

Повну версію прес-конференції дивіться за посиланням на нашому youtube каналі та у випусках новин на телеканалі ОТВ

З питань проведення прес-конференцій звертайтесь:
м. Дніпро, вул. Європейська, 15, 3 поверх;

Булавка Галіна Іллівна: 067-637-24-70;

Мітус Анна: 097-905-57-59;

Або за адресою irt.channel@gmail.com


Поширити:
24 Січня, 2020