Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Коментар спеціаліста

Як змінилася оплата за газ для споживачів

Дві платіжки, переваги нововведення та порядок її комунального рахунку. З цим зустрілися дніпряни під час сплати за користування газом у домівках. Проте, начальник управління зовнішніх комунікацій АТ «Дніпрогаз» Микита Лучкін розповів: такі зміни мають низку переваг не тільки для газопостачальників. А і для, безпосередньо, користувачів. 

Тепер дніпряни отримують дві платіжки. В одній вказують вартість використаного природного газу. У другій – фіксований тариф за його доставку. У період з 1 січня по 30 червня цього року він складає 66 гривень. Потім люди платитимуть щомісячно 77 гривень. 

Для газопостачальника такі зміни в першу чергу впливають на обслуговування газопроводу: підтримка тиску в мережах, ремонтні роботи, техобслуговування. Тож такі нововведення полегшать завдання оператора газорозподільних систем забезпечити якісне надходження газу. 

Представник “Дніпрогазу” також додав: нова система на 50% економніша. А також має бути більш зрозумілою та прозорою для населення.  

Сплачувати рахунок за газ дніпряни мають до 20 числа кожного місяця. Платіжки приходять зазвичай поштою. Проте, у тому разі, коли вони не дійшли до платника, кількість використаних кубів газу та необхідну суму можна знайти в особистому кабінеті. А також дізнатися через контакт центр. 

 

https://www.otv.ua/AB_Bq52hgUE

Поширити:
20 Лютого, 2020