Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Заходи безпеки

Рятувальники нагадують про дії в разі знаходження підозрілих предметів


Більше 50 виїздів на виклики щодо знаходження підозрілих предметів. Виявлено та знищено більше 80 вибухонебезпечних боєприпасів. Такі цифри називають рятувальники Дніпропетровщини та нагадують про дії в разі знаходження підозрілих предметів. Згідно зі статистикою, найчастіше зустрічаються артилерійські снаряди, мінометні міни, гранати та патрони. Знаходять їх переважно у лісосмугах та полях. Рідше на територіях приватних садиб. Проте бувають і випадки виявлення у металобрухті. 

Якщо ви знайшли щось підозріле необхідно першочергово припинити усі роботи в районі виявлення вибухонебезпечного предмета. Відвести всіх людей, які знаходяться поряд, не менш, ніж на 100 метрів. Позначити небезпечний предмет орієнтиром або огородити його. Та, зателефонувавши та повідомивши службу порятунку про дивну знахідку, чекати на безпечній відстані приїзду рятувальників. 

Нагадаємо, нещодавно на подвір’ї багатоповерхівки пролунав вибух. Отримав тяжкі травми 8 річний хлопчик. Зараз дитина знаходиться в тяжкому стабільному стані в реанімаційному відділенні, проте цьому можна було запобігти. 

Ні в якому разі не піднімайте та не переносьте предмет в інше місце. Та пам’ятайте: надмірна цікавість може призвести до сумних наслідків або коштувати життя. 

 

https://www.otv.ua/F3VUPGmXlyI

Поширити:
5 Березня, 2020