Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Кавун: їсти чи ні

Як уберегти себе від баштанової небезпеки

Кавуновий сезон у розпалі, а разом із ним сезон отруєнь. Тож у департаменті охорони здоров’я вкотре попередили про ризики необачного поїдання смугастих та нагадали, як розпізнати перші симптоми отруєння.

Погане самопочуття після частування ягодою може з’явитися через 4-6 годин. Після може виникнути нудота, розлад шлунку, біль у животі. Іноді отруєння супроводжується слабкістю і підвищеною температурою. В установі наголошують: якщо ви помітили схожі симптоми, не займайтесь самолікуванням, краще зверніться до лікаря. 

Аби не доводити смачний перекус до лікарняного, слід вміти правильно вибирати кавун. По-перше, потрібно перевіряти стиглість. По-друге, обов’язково мити: спочатку терти щіткою, а потім обдавати окропом. Ну і звісно, не зберігати у розрізаному стані більше доби. 

https://www.otv.ua/Q_eSj9j3_IM

Поширити:
20 Серпня, 2019