Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Лісові смаколики

На Дніпропетровщині розпочався сезон грибів

Великі та маленькі, їстівні та отруйні. На Дніпропетровщині розпочався грибний сезон. Як безпечно поласувати лісовими смаколиками та вберегтися від отруєння розказали у Дніпропетровській обладміністрації.

Збирати гриби радять виключно ті, які вже знайомі. Перевагу віддавати  трубчастим – білим, підосичникам, підберезникам та маслюкам. За словами фахівців, в них важче помилитися. В жодному разі не збирати гриби на узбіччях доріг та у межах міста – у них багато шкідливих речовин із повітря та ґрунту. Також не класти до кошика надто молоді чи старі. 

Лісовий врожай обов’язково приготувати протягом 8 годин після збирання. Інакше з часом вони в них зберуться отруйні ефірні масла. Приготовлену страву краще вжити впродовж 6 годин.

Та головна порада, все ж таки, не збирати гриби самостійно. Краще купувати в магазинах штучно вирощені.

Якщо все ж таки, отруєння не оминули – негайно звернутися до лікаря. 

https://www.otv.ua/p-XlELsLJtw

Поширити:
16 Жовтня, 2019