Великі та маленькі, їстівні та отруйні. На Дніпропетровщині розпочався грибний сезон. Як безпечно поласувати лісовими смаколиками та вберегтися від отруєння розказали у Дніпропетровській обладміністрації.
Збирати гриби радять виключно ті, які вже знайомі. Перевагу віддавати трубчастим – білим, підосичникам, підберезникам та маслюкам. За словами фахівців, в них важче помилитися. В жодному разі не збирати гриби на узбіччях доріг та у межах міста – у них багато шкідливих речовин із повітря та ґрунту. Також не класти до кошика надто молоді чи старі.
Лісовий врожай обов’язково приготувати протягом 8 годин після збирання. Інакше з часом вони в них зберуться отруйні ефірні масла. Приготовлену страву краще вжити впродовж 6 годин.
Та головна порада, все ж таки, не збирати гриби самостійно. Краще купувати в магазинах штучно вирощені.
Якщо все ж таки, отруєння не оминули – негайно звернутися до лікаря.
https://www.otv.ua/p-XlELsLJtw