Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Ризик колапсу

Як виживають власники ресторанного бізнесу під час карантину

З 18 березня усі кав’ярні, кафе та ресторани міста пішли на вимушений карантин. Таке розпорядження надійшло від мерії, аби зменшити скупчення великої кількості людей. Але як таке рішення вплинуло, безпосередньо, на сам бізнес? 

Власник ресторану Андрій Сарвіра розповідає: щодо заходів особистого захисту, майже нічого не змінилося. Співробітники дезінфікують руки та посуд так само. Але збитки, які зазнає ресторан за час карантину, підрахувати неможливо. Згідно з новим законом, власники кафе можуть не платити за оренду приміщення на період карантину. Але є ризики втратити людей.

Багато закладів харчування перейшли на кур’єрську доставку додому. Або “Їжа на виніс”. Але ті роботодавці, для яких такий спосіб – в новизну, розгублені: ніхто не знає, чи збільшиться прибуток від швидкісної реорганізації робочого процесу, або навпаки – принесе тільки втрати. 

Через це працівники звільняються, або беруть відпустку. Продажі закладів громадського харчування значно падають, бо в пріоритеті для населення зараз інша їжа. І ніхто не знає, чи закінчиться це за два тижні. Або ні.

Тож прогнози не дуже позитивні. А власники кафе та ресторанів – розгублені. Тому кожен шукає власний вихід з ситуації: хтось пропонує барменам та офіціантам стати кур’єрами. А комусь залишається сподіватися тільки на краще аби не втратити бізнес. 

 

 

Поширити:
20 Березня, 2020