Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Робота вдома

В Україні змінять правила віддаленої (дистанційної) роботи

Протидія COVID-19. В Україні змінять правила роботи на дому. Так Верховна Рада прийняла важливий законопроект №4051. Він передбачає, що роботодавці зобов’язані забезпечити співробітника необхідним обладнанням у разі віддаленої роботи. 

У той же час людина може працювати тільки в одному приміщенні. Якщо з незалежних від неї причин вона не може виконувати роботу на фіксованому місці, то вона має право його змінити за умови повідомлення власника не менше ніж за три робочих дні.

Що ще міститься у законопроекті про надомну роботу:

Перш за все — загальний режим роботи, якщо інше не передбачено трудовим договором. Однак тривалість робочого часу не може перевищувати більше, ніж 40 годин на тиждень.

Також власник чи уповноважений ним орган зобов’язаний забезпечити засобами виробництва, матеріалами і інструментами, необхідними для виконання надомної роботи. У разі використання своїх інструментів, працівник має право на компенсацію.

Законопроект не впливає на зміни в нормуванні, оплаті праці і на обсяг трудових прав працівників.

Таким чином, прийняття законопроекту позитивно вплине на ринок праці, права та можливості роботодавців і найманих працівників. А ще  позбавить правових колізій державні контролюючі органи.

Поширити:
8 Лютого, 2021