Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Зарахування дітей в дитсадки

Які категорії тепер мають право на першочерговий прийом?

Соціальний розвиток. Щорічно в Дніпрі близько 11 тисяч дітей   знаходяться в електронній черзі на місце в дитсадок. Однак постановою Кабінету Міністрів внесено зміни до положення про заклади дошкільної освіти. 

Суттєву структуру свого положення про заклади дошкільної освіти документ зберіг. Найбільше внесено змін в розділ “Порядок зарахування і переведення дітей в заклади дошкільної освіти”. 

Спікер підкреслила, що деякі діти мають право на пріоритетне зарахування, а саме: діти, які проживають на території обслуговування закладу дошкільної освіти, діти з багатодітних сімей, діти з інвалідністю, діти працівників закладу дошкільної освіти у разі їх виходу на роботу, діти батьків, які постраждали від аварії на ЧАЕС, діти в прийомних сім’ях, діти одиноких батьків, діти-сироти та діти батьків-військовослужбовців.

Які ж документи потрібні? 

Також в закладах існує спеціальна група, санаторна та загального розвитку. Для того, щоб зарахувати своє чадо в спеціальну групу, потрібно надати додаткові документи від лікарів. Їх детальний перелік можна дізнатися на сайті Електронної реєстрації дошкільної освіти.

Переведення дітей з однієї групи за віком або створення нових груп починається наприкінці серпня місяця. В останній декаді серпня формуються списки і на перше вересня здійснюється повний набір дітей в заклад дошкільної освіти.

 

Поширити:
2 Березня, 2021