Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Низка важливих рішень

У Дніпрі відбулася сьома сесія Дніпропетровської обласної ради VIII скликання

У Дніпрі відбулася сьома сесія Дніпропетровської обласної ради 8 скликання, під час якої депутатський корпус розглянув низку важливих питань. Серед них, збільшення бюджету регіону,  розподіл коштів на соціально-важливі аспекти та питання управління комунальним майном. 

За словами голови Дніпропетровської обласної ради, кошторис збільшився на 1,1 мільярда гривень. Ці гроші спрямовуватимуть на капітальні ремонти будівель спортивних, культурних і медичних об’єктів.

10 мільйонів гривень виділять на реконструкцію критої спортивно-демонстраційної споруди для спортивних ігор на стадіоні «Трудові резерви» у Дніпрі. А також ще 2,5 мільйони  – на оновлення міні-футбольних майданчиків. Крім цього, з бюджету 3 мільйони гривень підуть на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських та неолімпійських видів спорту. Видатні спортсмени області отримуватить стипендію. А Дніпропетровське вище училище фізичної культури отримає майже 2 мільйони гривень на реконструкцію зали боксу. 

Не оминули і культурне надбАння регіону. У Петриківці планують збудувати музейний комплекс «Музей історії Петриківського розпису та народних ремесел». На це виділили 5 млн. гривень. 

Депутати проголосували і за передачу комунального закладу «Художній музей» на баланс міста. Відповідне рішення повинне підтримати ще і Міністерство культури України. 

Найбільше коштів припало на медичну галузь. Дніпропетровську обласну дитячу лікарню та відділення постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених в обласному перинатальному центрі реконструюватимуть Всього на капітальні ремонти виділили 65 мільйонів гривень. 

Також 167 мільйонів гривень спрямували департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації. За ці кошти придбають необхідне обладнання для лікування хворих на ковід-19. А також – медичні вироби та лікарські засоби для учасників АТО та ООС. Трохи більше 1-го мільйони гривень спрямували на доплати медичним працівникам за роботу у несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоровя ( розмірі 20% посадового окладу). 

Поширити:
6 Серпня, 2021