Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

“День екологічного боргу”

Україна почала жити в борг у природи — Держекоінспекція

Використали більше ресурсів, ніж українське довкілля може відновити за рік. Україна з неділі, 8 серпня, почала жити в борг у природи. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції України Андрій Мальований на своїй сторінці в фейсбук.

Ця дата обрана не просто так. Її розрахували дослідники організації Global Footprint Network. Щороку фахівці компанії аналізують використання природних ресурсів у різних країнах та на планеті в цілому. Після — визначають День екологічного боргу. За результатами їх досліджень, для всієї Землі він наступив ще 29 липня. 

Мальований наголосив, ресурси нашої планети не безмежні. Забруднюючи воду токсичними речовинами, засмічуючи землі пластиком та хаотично видобуваючи корисні копалини, людство наближує Землю до повного виснаження. 

Єдиний вихід, який бачать експерти, — змінити підхід до споживання ресурсів. Та кожен з нас повинен зменшити свій екологічний слід. Адже раціональне споживання водних та енергетичних ресурсів, зменшення генерування сміття, застосування принципу мінімалізму під час покупок, зможуть врятувати наше майбутнє.

За словами очільника Держекоінспекції,  якщо щороку День екологічного боргу буде посуватись на 5 днів, то вже у 2050 році обсяг споживання ресурсів буде дорівнювати обсягу їх відновлення. І наразі в Україні динаміка позитивна – торік ця дата припала на 24 липня – на 2 тижні раніше. 

Поширити:
11 Серпня, 2021