Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Вперше та успішно

Аутотрансплантація кісткового мозку дитині з онкологічним захворюванням

Окрема сторінка в розвитку трансплантації. У Дніпрі, в центрі онкогематології Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні, провели першу аутотрансплантацію кісткового мозку.  Пацієнтом став 4-річний Максим, який протягом трьох років боровся зі злоякісним онкологічним захворюванням. За цей час малюк отримав три повні цикли хіміотерапії. Проте вони виявились недостатньо ефективними – хвороба мала два рецидиви та знов поверталась. За рішенням лікарів, на останньому етапі лікування високодозну хіміотерапію поєднали з аутотрансплантацією кісткового мозку. 

За статистикою  тільки в Дніпропетровській області у 15 дітей на рік діагностують онкологічні захворювання. Та наявність цієї нової технології дозволить врятувати їм життя та оперативно надати лікування у Дніпрі. 

Визначити лікарів, які приймали участь у цьому проектів прийшов і Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. 

На лікування приїжджають діти з Луганська, Донецька, Запоріжжя, Кіровограда та інших регіонів. Адже раніше таку операцію можна було отримати виключно в Києві в інституті рака чи в “Охтмагдиті”. Тепер ж  – не виїжджаючи за межі регіону чи кордон. 

Поширити:
6 Жовтня, 2021