Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Атмосфера новорічних свят

У Дніпрі вже визначили місця офіційного продажу ялинок

Свято на порозi. Кожен мешканець регіону бажає зустріти Новий рік на повну. Ялинка – невід’ємний атрибут. У Дніпрі вже визначили місця офіційного продажу ялинок. Це – 148 точок в усіх районах міста.  Вже деякі працюють. І коштує дерево від 170 гривень. Їх можна буде придбати легально. 

Це допоможе розпізнати якісну сосну чи ялинку, адже всі дерева з розплідників та лісництв повинні мати відповідну наліпку. Є спеціальний додаток – де за кодом вам показують всю інформацію про насадження – звідки, з якого лісництва та регіону. Наразі, на території України лісництва використовують 3 способи “чіпування” ялинок – лазерне нанесення на зруб, пластикову наліпку з кодом або наклейку. Якщо на ялинці немає нічого подібного – вона зрубана та продається нелегально.

Крім того, зелену красуню можна придбати і у лісгоспах. У горщиках метрові ялинки коштуватимуть від 400 грн, а зрізані: сосна звичайна – від 170 грн, сосна кримська – від 260 грн. Крім того, чипування залишається в тому ж масштабі. Це або чип, або стрейч-стрічка. Для того, щоб обрати штучну ялинку, потрібно також знати деякі тонкощі. У продавців повинні бути висновки від санітарно-епідеміологічної експертизи. Що доводить, що матеріал безпечний для людини. Тому ви можете вимагати ці папери у продавців. 

На підприємців чекають перевірки. У разі виникнення порушень та відсутності відповідних документів, викликатиметься поліція. 

Поширити:
16 Грудня, 2021