Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Служили та допомагали

В Україні прикордонники провели своїх “товаришів” на пенсію

Не тільки населення йде на пенсію. А ще й і службові собаки прикордонників. До найпопулярніших порід входять німецька вівчарка, бельгійська вівчарка (малінуа), англійський кокер-спаніель та фокстер’єр. Найменше у прикордонному відомстві – біглей та різеншнауцерів.

У 2021 році у прикордонному відомстві народилося понад 70 цуценят німецької та бельгійської вівчарок. До того ж прикордонники закупили понад 70 німецьких, бельгійських та голландських вівчарок. Кінологи можуть у службі заохочувати і своїх вірних друзів.  Протягом 2021 року Кінологічний навчальний центр Держприкордонслужби підготував близько 400 інспекторів-кінологів. Для навчання, дресирування та служби беруть собак віком від 10 місяців до трьох років. 

“Виходять на пенсію” чотирилапі помічники в 8-9 років. За рік «пенсіонерами» стали понад 50 службових собак похилого віку. У службі собаки шукають і затримують правопорушників. Для виявлення цигарок, наркотичних засобів, зброї та вибухівки навчають окремо спеціальних чотирилапих. У минулому році Держприкордонслужба почала готувати ще й пошуково-штурмових бійців. Їх завдання – затримання озброєних злочинців та боротьба з тероризмом. 

За допомогою службових собак у 2021 році прикордонники затримали майже 250 порушників, виявили понад 180 од. різної зброї, більше 5,5 тис. патронів, 25 кг вибухових речовин та 35 кг наркотичних засобів. Крім того, «собаки-детектори» виявили понад мільйон пачок контрабандних сигарет.

Поширити:
5 Січня, 2022