Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Домашнє тепло

Як зменшити енерговитрати взимку?

За вікном справжній мороз. Хочется залишатися в затишній, теплій домівці, та нікуди не виходити. Для того, щоб створити комфорт в оселі в зимовий період. українці споживають у півтора рази більше електроенергії, у порівнянні з іншими місяцями року. 

Щоб місцеві жителі не переплачували за домашє тепло і затишок, постачальники дали декілька порад, як заощадити. 

  • По перше, удосконалити освітлення. Встановіть ощадливі LED-лампи замість старих. Вони довговічніше та споживають до 10 разів менше енергії; 
  • Надайте перевагу зональному освітленню: настільна лампа, бра чи торшер. 
  • Слідкуйте за станом джерел світла. Оскільки пил на лампах і плафонах може “поглинати” до 20 відсотків яскравості. І навпаки, чисті незашторені вікна на 5% зменшують потребу в додатковому освітленні. 

Також не варто нехтувати простими правилами користування електроприладами. Щоб уникнути марних витрат, завжди вимикайте прилади з розетки, якими  тривалий час не користуєтесь. Адже телевізор чи комп’ютер у режимі очікування продовжують споживати електроенергію. 

  • Кип’ятіть в електрочайнику не більше води, ніж потрібно зараз. А ще регулярно очищуйте чайник від накипу. Це допомагає підвищити його теплопровідність та зменшити енергоспоживання;
  • Встановлюйте холодильник подалі від стін та джерел тепла. Інакше його перевитрати електроенергії можуть сягнути 30%.

Поширити:
13 Січня, 2022