Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Щедрий флешмоб

“Щедрик” М. Леонтовича пролунав у Торгівельному центрі Дніпра

147 дітей, вихованців  музичних шкіл  Дніпра, заспівали Щедрика посеред одного з Торгівельних центрів міста. Номер за півтора дні підготували 10 дитячих профільних закладів.

Сьогодні здається, що Щедрик начебто спеціально був написаний для флешмобів. Настільки сприятливий для цього сучасного дійства виявився музичний матеріал.

«Щедрик» — всесвітньо відомий твір для хору українського композитора Миколи Леонтовича, який був створений на початку ХХ століття.  Після того як у 1936 році популярний американський композитор українського походження Петро Вільговський написав низку англійських текстів до композиції «Щедрик», вона стала однією з найпопулярніших різдвяних пісень у світі. Над «Щедриком»  Микола Леонтович працював майже все життя. Першу її редакцію було написано у 1902 році, а п’яту заключну   1919 р. 

За задумом організаторів частина учасників флешмобу виступає в українських народних костюмах, а інша – в повсякденних, і в ході виконання Щедрика долучається до співу. Вихованці  музичної школа №18  про участь у флешмобі дізнались за кілька днів до виступу, це стало приємною несподіванкою.

Пісня триває всього 3 хвилини і тому глядачі заздалегідь  займали місця. Подібні заходи допомагають об’єднувати людей та просувати українську культуру.

Поширити:
14 Січня, 2022