Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Випробування пройдено!

Усі вакцини від коронавірусу пройшли дослідження

В Україні у доступності усі вакцини ковід-19 – CoronaVac від Sinovac, Comirnaty від Pfіzer-BioNTech, Moderna та  AstraZeneca. Вони пройшли усі три етапи клінічних випробувань і показали свою ефективність та безпечність. Ознайомитися з усіма висновками можна на офіційному сайті Всесвітньої організації охорони здоров’я. 

Клінічні дослідження проходять у три етапи. При першому вводять вакцину невеликої кількості для добровольців, щоб оцінити її безпечність. Під час другого етапу – вже сотні добровольців отримують щеплення для подальшої оцінки її безпечності та здатності генерувати імунну реакцію. А третій етап перевіряє вакцину вже на тисячі добровольців, яких порівнюють із такою ж групою людей, які не отримали вакцину, щоб визначити ефективність препарату і вивчити безпеку для більшої групи людей. 

Щоб створити вакцину від коронавірусу знадобилося менше року. Завдяки численним вченим з усього світу неймовірній грошовій підтримці та великій кількості охочих, які погодилися взяти участь в клінічних дослідженнях. Пандемія ковід-19 доказала ще раз єдність та силу людей. Адже те, що раніше здавалося неможливим, сьогодні функціонує. 

Поширити:
7 Лютого, 2022