Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

“Відчуй Дніпро”

Відкриття мініскульптури, присвяченої творчості Вадима Сідура

У Дніпрі відкрили дванадцяту мініскульптуру проекту «Відчуй Дніпро», присвячену творчості Вадима Сідура. 

Це художник та скульптор-авангардист, який у 70-х роках створив творчий напрямок “гроб-арт”, назвавши його “мистецтвом епохи рівноваги страху”.

Створювали міні-скульптуру з графіки майстра. На «перевтілення» знадобився тиждень. Місце для неї обрали символічне – на фасаді Маріїнської гімназії №33. Адже саме там навчався видатний художник та скульптор.

На скульптурці зображена дружина митця Юлія з котом. Разом із скульптурою народилося і повір’я: «Кожен, хто доторкнеться до «Жінки з котом» – неодмінно знайде свою музу та досягне успіху у будь-якій справі”.

Автори проекту “ Відчуй Дніпро” вважають, що такі міні-пам’ятки – не тільки згадки про видатних особистостей міста, але й своєрідна гра.  У місті вже  створили туристичний маршрут, що веде від однієї мініскульптури – до іншої. Щоб побачити їх всі, знадобиться 2 години.

Мета проекту  – підвищити культурну та туристичну привабливість.

За словами автора проекту “Відчуй Дніпро” Карена Агаджаняна, планується щонайменше ще 70 мініскульптур. Чоловік додає: невдовзі анонсують про ще одне відкриття мініскульптури. Проте, кому вона буде присвячена, поки тримається у таємниці. Однак, організатори запевняють, що мають з сотню ідей, а найцікавіші неодмінно з’являться на просторах міста.

Поширити:
17 Лютого, 2022