Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Сільськогосподарські зміни

Кабмін розширив напрямки підтримки фермерів та аграріїв

Компенсацію у розмірі 70% при покупці сільськогосподарської техніки зможуть відтепер отримувати аграрії. Відповідну програму ввели на державному рівні. 

Претендувати на компенсацію можуть як юридичні особи, так і фізичні особи-підприємці, основною діяльністю яких є поставка сільськогосподарських товарів, вироблених ними. Утім, за умови, якщо питома вага вартості сільгосптоварів становить не менше 75% вартості всіх інших товарів, поставлених цими особами протягом року. Для новостворених сільгоспвиробників, які здійснюють господарську діяльність менше 12 місяців, питому вагу товарів визначають за результатами кожного окремого звітного періоду.

Крім того, з квітня цього року відбулися зміни в державній підтримці фермерських господарств. Фінансову програму розробили ще 2 роки тому, на всеукраїнському рівні її затвердили 7 лютого 2018 року. Щорічно до неї вносилися правки. Нові вступили у дію 22 квітня 2020 року. Згідно з ними,  введено дотації за утримання від 5 корів молочного напряму продуктивності. Також впровадили бюджетну субсидію на одиницю оброблюваних угідь для новостворених фермерських господарств, часткову компенсацію витрат, пов’язаних з наданням дорадчих послуг та відшкодування сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам.  

 

https://www.otv.ua/gHVS-znqCzY

 

 

Поширити:
29 Квітня, 2020