Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Боротьба за олімпійські ліцензії

Успіхи і невдачі борців-вільників з Дніпропетровщини на Всеукраїнських змаганнях

Федерація Дніпропетровської області з вільної боротьби підвела підсумки двох Чемпіонатів України  серед чоловіків та жінок, які пройшли у 2021 році. Перший з них, серед чоловіків, відбувся у Харкові. Національний Чемпіонат став  основним етапом відбору до участі в чемпіонаті Європи та ліцензійному турнірі.  Особливу надію тренери  покладали на дніпровця Муразі Мчедлідзе, який є реальним претендентом на олімпійську ліцензію у ваговій категорії 97 кг. Він гарно провів турнір, у півфіналі здолав фаворита змагань Валерія Андрійцева,   але у фінальному поєдинку, маючи перевагу, прикро програв  своєму молодому супернику  Магамеду Закарієву з Одеської області.

Відтепер для отримання олімпійської ліцензії, дніпровцю  Муразі Мчедлідзе потрібно перемагати в усіх основних міжнародних рейтингових турнірах. 

А Чемпіонат України з вільної боротьби  серед жінок провели  на Олімпійській базі в Конча-Заспі, де і проходив напередодні тренувальний збір збірної команди. Представниці Дніпропетровщини не залишилися без медалей.  Романа Вовчак  у ваговій категорії  72 кг стала чемпіонкою країни,  Ілона Прокопевнюк (вагова категорія 62 кг) і Анастасія Осняч (вагова категорія 76 кг) стали срібними призерками, бронзова нагорода у Анастасії Кравченко (вагова категорія 55 кг).

Анастасія Осняч є претендентом на олімпійську ліцензію, і тренери сподівалися на її успіх, ле дніпрянка  але  поступилася у напруженому  фіналі Аллі Белінський.

Жіночий чемпіонат теж був основним етапом відбору до участі в чемпіонаті Європи та ліцензійному турнірі.  Дніпровці теж будуть мати, і можливо останній шанс на завоювання путівки до Олімпійських Ігор.  

Чемпіони України 2021 року у чоловіків та жінок  в неолімпійських вагових категоріях є головними претендентами на участь в континентальній першості. А В олімпійських категоріях кращі будуть виступати  на ліцензійному Київському міжнародному турнірі, присвяченому видатним борцям та тренерам, котрий відбудеться одразу після тренувального збору збірних команд держави. Виявили бажання приїхати представники 35 країн – США, Грузія, Болгарія, Вірменія, Румунія, Алжир Бразилії, Молдови, Білорусі,Туреччини, Литва, Узбекистан та інші.

Поширити:
9 Лютого, 2021