Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Колядкам – ще час

У Дніпрі пройшов фестиваль духовних піснеспівів “Від Різдва до Різдва”

Різдвяний світлий час – наймузичніша пора року. Послухати неповторні українські колядки та щедрівки дніпряни змогли на фестивалі духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва», який пройшов у Дніпровському академічному театрі драми та комедії. Головна його ціль – популяризувати етнічні мотиви та композиції, багато з яких відомі на весь світ, та  розвинути у молоді почуття прекрасного і донести до вірян різдвяні та православні традиції.

Фестиваль проходить у форматі конкурсу. За звання кращих змагалися у співах, танцях та постановках 19 колективів з усієї Дніпропетровщини.

Звісно, пандемія внесла свої корективи. Цьогоріч не змогли приїхати численні колективи зі всієї України та з-за кордону.

Місць у театрі багато, можливості дотримуватися протиепідемічних вимог були, тому і глядачів було вдосталь.

Фестиваль проводять вже навіть більше чверті століття – стабільно і з розмахом. Велика кількість учасників та матеріал, який вони представляли на сцені, кропітко збирався протягом років. А нещодавно організатори випустили збірку найкращих робіт – тексти та ноти українського фольклору, щоб бажаючі завжди мали змогу поринути у світ добра і світла та відпочити душею.

Поширити:
9 Лютого, 2021