Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Посівна – 2021

На Дніпропетровщині через погодні умови затримуються весняно-польові роботи

Весна у календарі, але на вулиці це зовсім поки не так. Через низьку температуру, на Дніпропетровщині затримується посівна. Цьогоріч аграрії стурбовані. За словами директора Інституту зернових культур Національної академії аграрних наук, немає можливості розпочати роботи. Тим паче, Єфімів день вже пройшов. У народі це релігійне свято є важливим для землевласників. Адже воно символізує початок весняно-польових робіт. 

Та поки аграрії про це тільки мріють та чекають, бо вегетація рослин вже показала себе. Та і земля вже готова до початку землеробства. 

Але не дивлячись на всі негаразди, посівна розпочалася. Та в регіоні не усюди. А ось на Півдні країни аграрії вже виконують весняні роботи. А ось Центральна частина та Північна –  поки не можуть собі це дозволити через стан погоди. 

Наразі, аграрії закуповують зерно для посіву, обробляють його спеціальною отрутою від шкідників. Та упорядковують свою техніку до початку весняних робіт. Адже найближчим часом зовсім скоро прийде потепління і землероби розпочнуть свою роботу. 

 

Поширити:
25 Березня, 2021