Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Без паніки

Куди звертатися, якщо ваш лікар у відпустці?

Стало зле, потрібні ліки чи ви вирішили проконсультуватися з сімейним фахівцем, і раптом виявилося, що він у відпустці – без паніки. На цей період амбулаторія чи медичний центр зобов’язані призначити йому заміну. Для того, щоб дізнатися до кого можна звернутися, зателефонуйте до реєстратури. 

Варто зазначити, що первинну медико-санітарну допомогу медичний працівник вам обов’язково надасть. А ось е-рецепт на доступні ліки може виписати лише той лікар, з яким у вас укладена декларація. Тому не варто відкладати отримання новОго рецепту до останнього.  До того ж амбулаторія інформує про планову відсутність лікаря на своєму сайті чи в соцмережах. 

Нагадаємо, електронний рецепт видається не раніше, ніж за 7 днів, якщо в попередньому фахівець призначив курс лікування на термін від двадцяти одного дня та більше. Або ж за три дні, якщо такий строк є меншим за 21 день. 

Проте у разі невідкладної ситуації зверніться до лікарні самостійно чи зателефонуйте за номером “103”. Така допомога не потребує декларації чи направлення.

Поширити:
6 Січня, 2022