Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Ні – земельній мафії! Фермери вийшли на акцію протесту

Законодавчі нововведення вимусили фермерів Дніпропетровщини вийти на акцію протесту. Напередодні відбулася прес-конференція, де голова обласної асоціації фермерів озвучив позицію селян.
Plugin "JW Player for Flash & HTML5 Video" is not active. Use this link to activate it.

Законодавчі нововведення вимусили фермерів Дніпропетровщини вийти на акцію протесту. Напередодні відбулася прес-конференція, де голова обласної асоціації фермерів озвучив позицію селян. Вони вимагають продовжити мораторій на продаж землі, повернути систему оподаткування фермерських господарств, що існувала до 2015 року, та відкликати проект 4010, який дає можливість забирати землю у селян.

Зараз в області формуються територіальні громади. На думку фермерів, районні адміністрації не дотримуються принципів децентралізації. Мешканці області сподіваються на сприяння обласної влади і в цьому питанні.

Також фермери вимагають розібратися з рейдерськими захопленнями земельних ділянок, нападами на агробізнесменів та з бездіяльністю правоохоронних органів.

До акції приєдналися й підприємці. Вони впевнені: закони, що почали діяти на початку січня, покликані винищити малий та середній бізнес у країні.

Подібні акції протесту пройшли по всій країни, адже проблеми в українських фермерів усюди одні й ті самі.

До мітингувальників вийшов перший заступник губернатора. Він запропонував створити робочу групу для вирішення хвилюючих питань.

Поширити:
15 Лютого, 2017