Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Бути напоготові: як запобігти шахрайству з банківськими картками

Через погіршення загальної економічної ситуації в країні злочинці постійно вигадують нові методи обдурювання людей. Найпопулярнішим видом шахрайства тривалий час залишається...
Plugin "JW Player for Flash & HTML5 Video" is not active. Use this link to activate it.

Через погіршення загальної економічної ситуації в країні злочинці постійно вигадують нові методи обдурювання людей. Найпопулярнішим видом шахрайства тривалий час залишається зняття грошей з банківських карток, які є практично у кожного українця. Щоб захистити власних клієнтів, банки пов’язують картки з номером телефону.

Найрозповсюдженіша махінація починається з отримання людиною повідомлення на мобільний телефон про виграш автомобіля. Шахраї пропонують заплатити один відсоток податку від вартості призу, після чого, начебто, можна забрати авто. Звісно, гроші підуть в кишені крадіїв, а номер телефону фальшивої автокомпанії після переказу коштів буде недосяжним. Утім існують і більш складні шахрайські схеми, призначені для обдурювання досвідченіших клієнтів банку.

Після того, як шахраї отримують секретні дані, вони зв’язуються зі справжньою службою підтримки банку, змінюють пін-коди та знімають всі гроші з рахунків.

Ще один спосіб заволодіння чужими коштами за допомогою пластикових карт – скрімінг. Він полягає у встановлені на банкоматах спеціальних накладок, що зчитують цифровий код карти і пін-код, що набирається вручну.

Також скрімінг може використовуватися у кафе та ресторанах – саме тому при безготівковій оплаті замовлення не можна давати картку офіціанту в руки. Розрахунок має здійснюватися за допомогою мобільного POS-терміналу.

Поширити:
16 Лютого, 2017