Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Злочини проти природи: у регіоні почастішали випадки браконьєрства

На жаль, коли знищують природу, її представники не можуть написати заяву в поліцію або дати відсіч. Цим активно користуються браконьєри. Останнім часом природні ресурси нашої області все частіше страждають від варварських нападів.
Plugin "JW Player for Flash & HTML5 Video" is not active. Use this link to activate it.

На жаль, коли знищують природу, її представники не можуть написати заяву в поліцію або дати відсіч. Цим активно користуються браконьєри. Останнім часом природні ресурси нашої області все частіше страждають від варварських нападів. Особливо дістається лісам – їх незаконно вирубують у промислових масштабах. При цьому страждають висококалорійні дерева – акація і дуб. Наприклад, влітку минулого року в селі Олександрівка знищили понад двадцять гектарів лісосмуги. Злочинців зловили «на гарячому», факт знищення біоресурсів зафіксували правоохоронці.

Крім того, у результаті варварського знищення гідротехнічних споруд гирло річки Татарка виявилося повністю засипаним. Це ось-ось спровокує підтоплення прилеглих населених пунктів. Незважаючи на численні звернення жителів Олександрівки до органів і відкриті кримінальні провадження, свавілля за участю тих же осіб триває до цього дня.

А ось приклад варварських знущань над живою природою. Днями патрульним вдалося затримати групу, яка займалася виловом живих біоресурсів у Дніпровсько-Орільскому заповіднику. На жаль, вся риба загинула в браконьєрських сітках.

За словами патрульних, браконьєри винищують таких рідкісних тварин, як олень, косуля, кабан, бобер, видра. І все це – заради забави. Правоохоронці нагадують: шкода, заподіяна природі, карається Законом. Міра покарання залежить від розміру збитків.

 

Поширити:
1 Березня, 2017