Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Муніципальне житло: цього року дніпровцям планують видати 100 квартир

Цього року міська рада планує купити 100 квартир, щоб роздати мешканцям Дніпра. Нещодавно у місті було прийнято нову програму «Муніципальне житло», мета якої – забезпечити домівкою потребуючих з певних категорій. Зараз у черзі на його отримання стоять майже 9 тисяч дніпровців.
Plugin "JW Player for Flash & HTML5 Video" is not active. Use this link to activate it.

Цього року міська рада планує купити 100 квартир, щоб роздати мешканцям Дніпра. Нещодавно у місті було прийнято нову програму «Муніципальне житло», мета якої – забезпечити домівкою потребуючих з певних категорій. Зараз у черзі на його отримання стоять майже 9 тисяч дніпровців. Хто з них стане щасливчиком, визначатиме спеціальна комісія. Люди зможуть отримати як службові квартири, так і житло постійного користування з можливістю подальшої приватизації.

Утім, поки усе це – лише плани. Адже перший етап конкурсу на придбання житла у рамках програми провалився через певні формальності. До того ж, представники міської влади зізнаються: охочих продати їм квартири небагато.

Наступний етап конкурсу розпочнеться 7 березня. Міськрада запрошує до участі всіх бажаючих.

Черга на отримання муніципального житла за останнє десятиліття майже не зрушила з місця. Нова програма передбачає виділення 300 мільйонів гривень за п’ять років. У бюджеті на 2017 закладено 80 мільйонів, але він може змінюватися. На сьогодні максимальна ціна, яку міськрада зможе заплатити за один квадратний метр житла – трохи більше 17 тисяч гривень.

Чи отримають дніпровці довгоочікувані домівки – покаже час. І хотілося б ,щоб люди дійсно отримали житло і щоб ці плани не закінчилися будь-якими фінансовими скандалами.

Поширити:
1 Березня, 2017