Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

«Музичний карнавал»: розпочався черговий етап фестивалю «Музика без кордонів»

У Дніпропетровській академії музики імені Глінки розпочався черговий етап Міжнародного фестивалю «Музика без кордонів» сезону 2016-17 років. Цей, шостий проект, за традицією..
Plugin "JW Player for Flash & HTML5 Video" is not active. Use this link to activate it.

У Дніпропетровській академії музики імені Глінки розпочався черговий етап Міжнародного фестивалю «Музика без кордонів» сезону 2016-17 років. Цей, шостий проект, за традицією, має назву «Музичний карнавал».

«Музичний карнавал» очікувано подарував слухачам по-весняному яскраву і насичену програму з творів Моцарта, Гроніха, Прокоф’єва та Шостаковича. У першому концерті-відкритті пролунала знаменита сорокова симфонія Моцарта у виконанні Симфонічного Оркестру «Фестиваль» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Дмитра Логвина. А друге відділення концерту стало справжнім бенефісом кларнета.

Спеціальні гости фестивалю Олександр, Даніель та Михайло Гурфінкель – представники легендарної творчої династії. Їхній батько та дід – Аркадій Гурфінкель працював у Дніпропетровську і зробив величезний вклад у розвиток сучасної школи кларнета. Близнюки Олександр та Даніель закінчують навчання в Берлінській консерваторії. А їхній батько Михайло – один із провідних кларнетистів Ізраїлю, соліст Ізраїльського симфонічного оркестру та Ізраїльської опери.

Для більшості слухачів у великій залі академії музики не стоїть питання: навіщо слухати симфонію Моцарта соль мінор у тисячу перший раз, але для людей, хто професійно не пов’язаний із музикою, це питання є, і воно не риторичне.

Поширити:
1 Березня, 2017