Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Кращі математики: визначені переможці конкурсу усного рахунку «Міксіке»

Додати, відняти, помножити та поділити – вперше на Дніпропетровщині пройшов фінал міжнародного проекту з усного математичного рахунку «Міксіке». Він зібрав понад 150 учасників...
Plugin "JW Player for Flash & HTML5 Video" is not active. Use this link to activate it.

Додати, відняти, помножити та поділити – вперше на Дніпропетровщині пройшов фінал міжнародного проекту з усного математичного рахунку «Міксіке». Він зібрав понад 150 учасників зі всієї України, які знають про числа все. У змаганнях взяли участь школярі та дорослі. Головне завдання – якнайшвидше порахувати без калькулятора.

Учасники мають виконати п’ять видів завдань за 50 хвилин: помножити, поділити, додати, відняти та вставити пропущене число. Перемагає той, хто набере найбільшу кількість балів. Головна умова – не використовувати калькулятори чи інші обчислювальні прилади. Долучитися до змагань можуть як школярі, так і їх батьки та вчителі.

Проект «Міксіке» був започаткований майже 20 років тому в Естонії. В Україні проходить з 2011 року. Цього року Дніпропетровщина вперше приймає масштабний фінал.

У категорії «1-3 класи» перемогу здобув третьокласник із Запоріжжя Матвій Юхта. Серед учнів 4-6 класів кращим став мешканець Запоріжжя Микита Сапронов. Серед учнів 7-11 класів перемогли Анастасія Мамонтова та Станіслав Пестерніков. Першість серед дорослих – у Степана Бугери з міста Стрий та киянки Юлії Житарюк.

Поширити:
10 Березня, 2017