Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Децентралізація по-вербківськи: важливі інфраструктурні проекти – з власного бюджету

Власне життя можна захистити тільки за допомогою зброї, вважають дніпровські активісти. Вони влаштували мирний театралізований флешмоб...
Plugin "JW Player for Flash & HTML5 Video" is not active. Use this link to activate it.

Ремонт доріг, освітлення вулиць, будівництво водоводів, реконструкція шкіл та дитсадків – ще одна громада відчула на собі позитивні результати децентралізації.

12 населених пунктів Вербківської сільскої громади – це вісім тисяч жителів, які першими наважилися взяти на себе відповідальність за розвиток власної території, і вже за рік їх бюджет збільшився майже у вісім разів.

Позитивні зміни відчувають і мешканці села В’язівки, що входить до складу громади. Вперше за 20 років тут звернули увагу на місцевий будинок культури. Відремонтували дах, замінили систему опалення та освітлення, облаштували в будівлі музей народної творчості.

Ще один об’єкт у В’язівці, який не бачив ремонту десятиріччями, – амбулаторія. Після створення об’єднаної громади медичний заклад оновився буквально за рік. Сюди звертаються по допомогу понад три тисячі мешканців п’яти сіл.

Пишаються жителі Вербківської громади і Центром надання адмінпослуг, який запрацював в селі зовсім недавно, лише три місяці тому. Сьогодні тут можна отримати майже 100 актуальних послуг – від прописки й виписки, приватизації землі до оформлення паспорту й реєстрації бізнесу.

Поширити:
7 Березня, 2017