Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Власними силами: цьогоріч на Дніпропетровщині створено 25 ОСББ

Підрахувати витрати на утримання будинку, розробити кошторис, визначити розмір квартплати – хазяйнувати в багатоповерхівці можна самостійно. Для цього достатньо створити ОСББ. . Цьогоріч на Дніпропетровщині...
Plugin "JW Player for Flash & HTML5 Video" is not active. Use this link to activate it.

Підрахувати витрати на утримання будинку, розробити кошторис, визначити розмір квартплати – хазяйнувати в багатоповерхівці можна самостійно. Для цього достатньо створити ОСББ. Цьогоріч на Дніпропетровщині з’явилося 25 нових ОСББ, усього в області – понад 2,6 тисячі. Найбільш активними є жителі Дніпра, Киева, Кривого Рогу, Жовтих Вод, Марганця, Нікополя та Павлограда.

Зокрема, у Нікополі – майже 500 ОСББ. Це понад 70% всіх житлових будинків міста. Цьогоріч в ОСББ об’єдналися 100 сімей будинку 14 на вулиці Дружби. Відтепер мешканці 6-під’їздного будинку самі відповідають за умови свого проживання.

Жителі Дніпропетровщини поступово відмовляються від послуг ЖЕКів – і беруть керування житлом у свої руки. Це новий рівень управління багатоквартирними будинками.

Держава відшкодовує частину кредиту, залученого на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів. У 2016 році майже 70 ОСББ Дніпропетровщини отримали 4,6 мільйона гривень кредиту на придбання енергозберігаючих вікон, індивідуальних теплових пунктів, лічильників тепла й води.

Поширити:
10 Березня, 2017