Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Що нового?

У Дніпрі пройшло пленарне засідання XXI сесії Дніпропетровської обласної ради

Бюджетні зміни, програми соціальної підтримки та безкоштовні екскурсії. 74 депутати, 5 пунктів порядку денного і всього година часу. У Дніпрі пройшло пленарне засідання XXI сесії Дніпропетровської обласної ради. 

Одним із перших розглянули, звісно, питання бюджету. Серед важливих кошторисних спрямувань, зокрема, реконструкція та утримання доріг і затвердження детального плану території Міжнародного аеропорту “Дніпропетровськ”. Багато коштів виділили і на сферу освіти. За обласні гроші протягом року придбають шкільні автобуси та обладнання для спеціальних навчальних закладів, відремонтують їдальні та харчоблоки і оновлять оснащення шкіл. Профінансують також і медичну сферу.

Крім того, під час сесії депутати затвердили ще деякі екологічні зміни. А саме в області вперше будуть здійснювати моніторинг води та контроль за підприємствами-забруднювачами.

Найважливішим питанням було присвоєння лікарням області нового статусу, що дозволить їм узаконити свою фінансову діяльність. Це рішення є необхідним етапом у проведенні державної медичної реформи. Зазначимо, що Дніпропетровщина наразі посідає 4 місце за швидкістю її впровадження. 

У розділі “Різне” розглядали питання стосовно земельної реформи. Звернення до президента щодо скасування законопроекту про продаж землі підготувало Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”. 

Також у цьому році стартував пілотний проект з благоустрою територій. В його рамках виділено майже 4,5 мільйона гривень на співфінансування капітального ремонту зон відпочинку на трьох локаціях. 

https://www.otv.ua/JdkQA7H176g

Поширити:
14 Лютого, 2020