Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Грошова допомога

Для яких категорій громадян збільшать соцдопомогу?

Дітям з інвалідністю, які постраждали від вибухонебезпечних предметів, підвищать розмір державної соціальної допомоги. Відповідне рішення прийняв Уряд під час засідання 11 серпня. Крім того, вдосконалив порядок виплат на догляд особам з інвалідністю з дитинства.  

У пояснювальній записці зазначається, розмір державної соціальної допомоги на дітей з інвалідністю віком до 18 років підвищується на 50% від розміру соцдопомоги.

Якщо дитину з інвалідністю, на яку виплачувалася державна соціальна допомога, після досягнення 18-річного віку визнано особою з інвалідністю з дитинства та встановлено групу (підгрупу) інвалідності, надбавка на догляд виплачується з дня її встановлення.

Також під час засідання Уряд прийняв рішення, направлене на соціальний захист медичних працівників, постраждалих від коронавірусної хвороби COVID-19. Так Фонд соціального страхування виплатить одноразові страхові виплати як державним, так і комунальним працівникам закладів охорони здоров’я. Які у 2020 році отримали групу інвалідності внаслідок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, та їм і досі не виплатили страхову виплату. 

Поширити:
12 Серпня, 2021