Дніпро, вул. Європейська 15, оф. 303
+38 (067) 005 3388

Торкаючись – бачу. У Дніпрі відкриється виставка для незрячих

Завтра в дніпровському історичному музеї відкриється незвичайна виставка. В експозиції – 12 скульптурних портретів визначних постатей України, таких як Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Григорій Сковорода...
Plugin "JW Player for Flash & HTML5 Video" is not active. Use this link to activate it.

Завтра в дніпровському історичному музеї відкриється незвичайна виставка. В експозиції – 12 скульптурних портретів визначних постатей України, таких як Тарас Шевченко, Леся Українка, Іван Франко, Григорій Сковорода, Андрій Шептицький, Микола Амосов, Марія Заньковецька, Олександр Довженко та інші.  А створені ці скульптури для особливих глядачів – сліпих. Організувати унікальну виставку «Торкаючись, бачу: великі українці» запропонували активісти, а Дніпропетровська обласна державна адміністрація задумку підтримала.

 На Дніпропетровщині – 13,5 тисяч незрячих людей.  Вони розкривають світ за допомогою дотиків та звуків, проте візуальне мистецтво для них теж має бути доступним. На виставці  люди, позбавлені зору, вивчатимуть експонати руками. Кожне погруддя відвідувачі матимуть змогу відчути на дотик, а відтак уявити, який саме вигляд мали відомі діячі науки й культури.

Біографії визначних особистостей можна буде прочитати шрифтом Брайля та почути у аудіорозповідях у виконанні Олександра Пономарьова, Тіни Кароль, Оксани Білозір, Павла Зіброва, Алли Кудлай та інших співаків української естради.

Проект «Торкаючись, бачу: великі українці» стартував у Львові та вже побував у 17-ти містах України. Виставка експонуватиметься до 24 лютого, організатори запрошують всіх бажаючих.

Поширити:
14 Лютого, 2017